De Methode

De activiteit, beschreven in de methode, zet peuters letterlijk in beweging waarbij spelenderwijs de vier componenten bewegen, gronden, ontspannen en ademen worden aangeboden.
Aan de hand van vrolijke vertelplaten wordt een verhaal over de beestjes van peuterbeweging aan de peuters verteld. Hierna gaan de peuters, onder leiding van hun pedagogisch medewerker, het verhaal actief beleven/ nadoen.
In de methode is de activiteit zo uitgewerkt dat er weinig voorbereiding nodig is voor de pedagogisch medewerker. Ook de uitvoering is eenvoudig.

Bij het ontwikkelen van de verhalen zijn de 10 motorische vaardigheden (Kenniscentrum sport en bewegen) en de 4 SS-en test (W.van Gelder, H. Stroes herziening 2015) leidend. Hier is voor gekozen om tot een evenwichtig en op de doelgroep afgestemde beweegactiviteit te komen. Hierdoor sluit de methode Peuterbeweging aan op beweeg programma’s en testen zoals ze vaak gebruikt worden in het basisonderwijs.

Peuterbeweging | Collage dieren pagina Methode

De methode werkt vanuit steeds dezelfde dierfiguren: papegaai, nijlpaard, leeuw, kikker en slang. Ieder dier heeft zijn eigen kwaliteiten en karaktereigenschappen die gebonden zijn aan de 4 componenten.
De verhalen zijn gekoppeld aan veel voorkomende thema’s die in de kinderopvang gebruikt worden.

De activiteit Peuterbeweging is via de methode makkelijk in te passen in de dagelijkse routine op het kinderdagverblijf. Peuterbeweging is heel leuk omdat de peuters er erg van genieten. In een half uur tijd hebben zij hun overtollige energie afgevoerd, zijn ze meer ontspannen en zitten ze letterlijk en figuurlijk beter in hun vel.

Elke verhaal in de methode bestaat uit een algemene instructie, 10 vertelplaten, een instructie voor de activiteit en een spiekbrief om te gebruiken tijdens de activiteit. Er zijn steeds 4 themaverhalen gebundeld in een map.
Via de knop hieronder kunt u de methode bestellen. 

Bewegen 15
Ademen 2
Lezen

Meer weten?

Contact
Heb je vragen of wil je iets delen over je ervaringen met Peuterbeweging stuur ons dan een berichtje via het contactformulier hiernaast. We horen graag van je!

Contact
Heb je vragen of wil je iets delen over je ervaringen met Peuterbeweging stuur ons dan een berichtje via het contactformulier hieronder. We horen graag van je!

Peuterbeweging | Contact img

Neem contact op!